Meet the professor!


Groep 8 heeft dit jaar meegedaan aan het project Meet the professor. Al een poosje keken we uit naar het ontmoeten van “onze professor”.

Met verschillende lessen leerden we steeds meer over wat een professor kan doen en kregen we steeds meer hints over de professor die onze klas zou komen bezoeken.

Vandaag was het zover: vanaf de Radbouduniversiteit vertrokken vanmorgen 95 professoren (vanwege het 95-jarig bestaan)  naar verschillende scholen in de regio.

Gekleed in zijn toga en met baret kwam professor Ron Wever bij ons in de klas.

Hij heeft ons verteld over hoe de stofwisseling werkt en wat er gebeurt als er een klein onderdeel hapert.  Genetisch onderzoek vindt plaats met bloed wat onder andere verkregen wordt uit de hielprik. We hebben mooie voorbeelden laten zien van wat al bereikt is, doordat men heeft gevonden wat er met  genetisch aan de hand is.

Een van de onderzoeken waar hij nauw bij betrokken is, is een genetische aandoening die heel veel voorkomt op de Faeröer-eilanden. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg om het afwijkende gen te vinden. Hij vergeleek het met het zoeken naar “Wally” op de gekleurde posters. De droom van de professor en de mensen van de eilanden is dat deze ziekte daar uiteindelijk niet meer voorkomt. Een mooie droom, we hopen dat het lukt!!