ANWB streetwise dag op De Borgwal


Streetwise

Op donderdag 16 november hebben de leerlingen van Basisschool De Borgwal verkeerslessen van de ANWB gekregen.

De groepen 1 en 2 hebben de les Toet toet gevolgd. Tijdens deze les hebben de leerlingen geleerd om verkeersgeluiden te herkennen en geoefend met oversteken. Ook weten de leerlingen waarom het zo belangrijk is om een autostoeltje en de autogordel te gebruiken.

De leerlingen van groep 3 en 4 hebben in een elektrische auto ervaren waarom een gordel en een autostoeltje zo belangrijk is. Tijdens de les Blik en Klik hebben ze ook geleerd hoe je veilig moet oversteken en er is een indicatieve oogmeting afgenomen.

De groepen 5 en 6 hebben de les Hallo auto gevolgd. In een echte leswagen mochten de kinderen, uiteraard op de bijrijdersstoel, zelf remmen!!! De leerlingen zijn erachter gekomen dat een auto, ook al rijdt deze niet heel hard, een lange remweg heeft.

De les Trapvaardigheid van groep 7 en 8 begon met een theoretisch gedeelte in de klas. Daarna zijn de kinderen naar buiten gegaan om op het schoolplein met de fiets een parcours af te leggen waarbij op fietsbeheersing werd gelet. Aan het einde van de les mochten de leerlingen op een elektrische step rijden.

Het waren ontzettend leuke en leerzame lessen!!! Bij deze willen we de familie Derks bedanken voor het beschikbaar stellen van het terrein voor de Blik en Klik les.