Cito scores RTL nieuws


Maandag 7 december zijn door RTL nieuws de Citoscores gepresenteerd van alle basisscholen in Nederland. Aan deze Citoscores is een rapportcijfer gekoppeld. Een rapport cijfer tussen de 4 en de 10. Voor De Borgwal zijn zij tot een gemiddelde Citoscore gekomen van 540,7. Dit gemiddelde ligt boven het landelijk gemiddelde in vergelijking met vergelijkbare scholen qua populatie. Hieraan is voor De Borgwal het rapportcijfer van 7,9 verbonden.

 

Deze Citoscore is een gemiddelde van de eindtoetsen Cito (Eindtoets Cito groep 8) uit 2013, 2014 en 2015. De scores van alle leerlingen worden bij elkaar opgeteld. Bij ons op school nemen allekinderen deel aan de eindtoets, ook de kinderen met een LWOO beschikking (leerweg ondersteunend onderwijs). Dit is niet bij alle scholen het geval, er zijn scholen die leerlingen met een LWOO beschikking niet mee laten doen met de Citotoets voor groep 8.
Dit heeft natuurlijk effect op de gemiddelde score van school.

 

De Borgwal komt uit op een score in 2013 van gemiddeld 540,5, in 2014 op een gemiddelde score van 541,7 en in 2015 op een gemiddelde score van 539,6.

 

Wij zijn super trots op deze mooie score en het feit De Borgwal met een 7,9 als hoogste is beoordeeld in de gemeente Lingewaard.

cito

Klik op onderstaande link om het hele artikel te lezen. http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/zo-scoort-jouw-basisschool-voor-de-cito-toets