Eerste schoenendozen staan op de trap!


De eerste schoenendozen staan al op de trap! Geweldig!

ACTIE SCHOENENDOOS 2019

Wat houdt de actie Schoenendoos in?

Actie4Kids komt in actie voor arme kinderen, door persoonlijk een schoenendoos voor hen te versieren en te vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed.

Met een schoenendoos laten we aan kinderen in weeshuizen, vluchtelingenkampen en sloppenwijken zien, dat we aan hen hebben gedacht. Doe daarom mee en maak andere kinderen blij met een gevulde schoenendoos, die een schatkist is voor die ander!

Waar gaan de dozen in 2019 heen?

Dit jaar gaan de gevulde schoenendozen naar Sierra Leone, Malawi,  Roemenië, Moldavië en naar vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden . Kijk ook eens op de site www.actie4kids.nl voor mooie filmpjes van de uitdeling in 2018/begin 2019, bijvoorbeeld https://youtu.be/AEf84v0SkbA.

Wat kan er wel en niet in de Schoenendoos?

De kinderen doe je een plezier met dingen die zij goed kunnen gebruiken: schoolspulletjes, zoals schriften, etui, pennen, gum en potloden. Verder verzorgingsproducten zoals zeep, een tandenborstel, tandpasta of een kam. Natuurlijk mag speelgoed niet ontbreken, zoals een knuffel, een bal, een pop of autootje.

Wat er niet in mag is geld, snoep/etenswaren, oorlogs-/vechtspeelgoed/deodorant/ beter geen stiften, lijm of verf in verband met uitdrogen onderweg/shampoo of bellenblaas in verband met lekkage onderweg.

Hoe pak je het aan?

  1. Zoek een schoenendoos: neem een normaal formaat schoenendoos, geen laarzendoos. Zo krijgen alle kinderen ongeveer een zelfde formaat cadeau!
  2. Laat ook de doos eruit zien als cadeautje en versier de doos. Dat kun je doen met verf, leuk cadeaupapier, een tekening, stickers…Plak de doos niet dicht, want voordat zij vervoerd worden, vindt er nog een controle plaats i.v.m. niet toegestane spullen.
  3. Vul de doos met spulletjes voor school, verzorging en spelen.
  4. Afronden… Jouw schoenendoos gaat op reis naar een kind in een ver land. Dat kost vijf euro per doos aan kosten voor transport. De protestantse kerk in Bemmel doet mee aan deze actie en wil daarom de helft van de verzendkosten voor alle deelnemers betalen, dus doe – als dat kan – € 2,50 in een envelop. Plak de envelop dicht en lever deze in samen met je schoenendoos in op school. De dozen worden verzameld op de trap! Het laatste moment dat je in kunt leveren op school is vrijdag 15 november 2019 a.s. tot 15.30 uur.

Daarna kun je de schoenendoos ook inleveren tijdens een feestelijke dienst op zondag 17 november 2019 om 10.00 uur in de Protestantse kerk aan de Dorpsstraat te Bemmel.

Voor vragen: Juf Christine of Ingrid Weideveld (intoweideveld@hotmail.com)