Groep 7 en 8 bezoeken Radboud Science Award


Even opfrissen: we gaan met onze school meedoen aan een project, waarbij een wetenschappelijk onderzoek wordt vertaald naar het basisonderwijs. Leerlingen gaan op hun eigen niveau aan de slag om met het toegewezen thema zelf een onderzoek te bedenken en uit te voeren. In het maken van onze onderzoeken worden we ondersteund door medewerkers van het wetenschapsknooppunt en de onderzoeker zelf. Dit wordt uiteindelijk gepubliceerd in een boek, zodat ook andere scholen hier mee kunnen werken. Informatie is ook te zien op https://www.ru.nl/wetenschapsknooppunt/
Dinsdag 2 oktober zijn de groepen 7 en 8 naar Nijmegen geweest. Hier vond de presentatie plaats van de drie onderzoeken die dit jaar vertaald gaan worden naar het basisonderwijs. Deze onderzoeken hebben de Science Award gewonnen.

We gaan op onze school aan de slag met het onderzoek: “Sporten is gezond, toch?” van dr. Thijs Eijsvogels. Hij liet ons deze dag kennismaken met zijn onderzoek, waarbij hij gekeken heeft naar de invloed van veel sporten op de gezondheid. We kunnen niet wachten om ermee aan de gang te gaan! Leerlingen en ouders die mee waren kunnen u er alvast van alles over vertellen.
We bedanken alle ouders die voor vervoer hebben gezorgd.