Scholing voor de juffen en meesters van De Borgwal


Terwijl de leerlingen vandaag een dagje vrij waren, is er door de juffen en meesters van De Borgwal hard gewerkt op school. Thema van vandaag: Kinder EHBO.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker wanneer het kinderen betreft. Dat maakt dan ook dat wij het als school belangrijk vinden kennis van zaken te hebben wat betreft Kinder EHBO. Binnen het onderwijs is het wettelijk verplicht BHV’ers (bedrijf hulpverleners) op school te hebben. De ervaring leert echter dat een BHV cursus niet gericht is op Kinder EHBO. Omdat wij op school hele dagen met kinderen werken, vinden wij het belangrijk te weten wat te doen mocht er iets gebeuren. Dat maakt dat wij vandaag met het hele team, aangevuld met Marielle Arends (coördinator TSO) en onder leiding van Conny Verkerk van Medicover hard aan de slag zijn gegaan.

Als leerkracht ben je vaak in de buurt van kinderen en dan wil je toch eerste hulp kunnen verlenen als er een ongeluk(je) is gebeurd. Natuurlijk weten wij hoe je een pleister moet plakken, maar wat te doen bij een vervelende botbreuk, verstikking, bewusteloosheid, of een hartstilstand. Wat doe je dan??

Het is een prettig idee om na vandaag als school te weten wat te doen als er iets ernstigs gebeurt. Behalve het plakken van een pleister, weten wij nu ook te handelen wanneer een leerling bijvoorbeeld iets in de keel vast heeft zitten, hebben we op poppen leren reanimeren en weten wij ook op een goede en duidelijke manier 112 te bellen. Voor ons, maar hopelijk ook voor u, een geruststellende gedachte!!

EHBO 1 EHBO 2