Winterschool 2020


Woensdag 29 januari stond er een regelluwe dag gepland op De Borgwal. Deze dag is het team van De Borgwal naar de Winterschool geweest. De Winterschool wordt jaarlijks georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit. In de ochtend hebben wij lezingen bijgewoond van de winnaars van de Radboud Science Award 2018. Met het onderzoek van 1 van die winnaars, Thijs Eijsvogels, hebben wij vorig jaar het project ‘Sporten is gezond, toch?’ op De Borgwal gedraaid. In de middag waren er workshops en hebben teamleden 2 workshops rondom de lezingen en rondom onderzoekend leren gevolgd.

 

Meester Thijs, juf Karen, juf Gerda en juf Christine hebben samen met het team van Thijs Eijsvogels een workshop verzorgd rondom het thema ‘Sporten is gezond, toch?’. Tijdens deze workshop hebben zo’n 50 leerkrachten ervaren hoe het project rondom dit onderzoek op de basisschool vorm kan krijgen.

 

Tevens is gisteren het boek ‘Wetenschappelijke doorbraken de klas in’, deel 11 uitgebracht. Hierin zijn de thema’s ‘sport’, ‘slimme computers’ en ‘automatisch gedrag’ uitgewerkt. Het deel over sport is mede door ons samengesteld. hierin staat de uitleg over het thema en zijn de lessen beschreven, voorzien van mooie foto’s van leerlingen van De Borgwal. Het boek is op school in te zien en uiteraard te bestellen.