Archief: Nieuws


Boomplantmiddag groep 7 en 8


Wat een weertje zeg tijdens de boomplantmiddag van groep 7 en 8. Het duurde even voordat we op de locatie waren, gelukkig mochten we bij ‘Zorgboerderij De Groote Locht’ kijken naar alle dieren, super! Op de plantlocatie aangekomen waren er mensen van Lingewaard Natuurlijk om ons te begeleiden. Er waren ook veel ouders mee om […]

Lees verder

Feest in groep 5!


Het was vandaag feest in groep 5! Juf Rie vierde haar verjaardag. Vanmorgen heeft de hele groep de boerderij bezocht. Het was een gezellige dag!

Lees verder

Klasselunch voor groep 8!


Groep 8 heeft donderdag 30 maart genoten van de klasselunch. De klasselunch is onderdeel van het lesprogramma ‘Ik eet het beter’ van Albert Heijn. Gezond eten kan echt wel heel lekker zijn! De leerlingen van groep 8 kunnen jullie daar alles over vertellen nu!

Lees verder

De kuikentjes zwemmen rond!


De leerlingen van groep 7 en 8 hebben samen met Marit de eieren uit de broedmachine bekeken. De kuikentjes zwommen lekker rond! Over ongeveer 2 weken worden ze geboren! Spannend!

Lees verder

Week van het geld! Groep 8 speelt de cashquiz!


Dinsdagmiddag kwam mevrouw Gerty met groep 8 de cashquiz spelen. Een educatieve quiz op het gebied van geld. Dit allemaal in het kader van ‘De week van het geld’. Erg leuk en leerzaam!

Lees verder

Creatief maart 2017


Het was weer een gezellig creatieve middag gisteren. We hebben heel veel vlinders gemaakt van filterzakjes. Zo is de lente al in volle gang op De Borgwal!

Lees verder

Afsluiting project ‘Couscous en kaas’ indrukwekkend!


Woensdag 22 maart was het dan eindelijk zo ver…de afsluiting van het project ‘Couscous en kaas’. Samen met ‘Het Gelders Orkest’ speelden de leerlingen uit groep 6, 7 en 8 mee met het verhaal over Jasmina. In Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen hebben we een uur lang genoten van het samenspel.

Lees verder

De broedmachine staat weer in de hal!


De broedmachine van familie Derks staat weer in de hal. Over ongeveer 3 weken komen de kuikentjes uit de eieren. Spannend!

Lees verder

Week van de lentekriebels 2017


Van maandag 20 maart tot en met vrijdag 24 maart is het ‘De week van de lentekriebels’ in Nederland. Deze week en de week erna werken alle leerlingen op De Borgwal aan seksuele voorlichting en seksuele weerbaarheid.

Lees verder