De Borgwal krijgt voor de 5e keer het predicaat Excellente School uitgereikt!


Vanmorgen mochten wij voor de vijfde keer op rij het predicaat Excellente School in ontvangst nemen. Yvonne Uiterwijk Winkel, jurylid van de Jury Excellente Scholen, kwam ons het koffertje uitreiken. Het leuke was dat zij ons op 6 april voor het jurybezoek ook heeft bezocht en heel graag terug wilde naar Bemmel om samen met ons dit feestje te vieren! De wethouder onderwijs van de gemeente Lingewaard Nick Hubers, directeur bestuurder a.i. van De Linge, Rob Niehe, en beleidsmedewerker van De Linge, Linda Smolenaers, waren aanwezig om het team te feliciteren met deze bijzondere prestatie!

Vandaag hebben 14 scholen in het basisonderwijs het predicaat gekregen. Landelijk hebben in totaal 50 basisscholen het predicaat Excellente School op dit moment in hun bezit! Dit is nog geen 1% van alle basisscholen in Nederland. Hoe gaaf is het dat wij hierbij horen?!

Ons excellentieprofiel ‘Een passend en breed beredeneerd aanbod voor ieder kind, waardoor talenten ingezet worden’, werd door de jury Excellente Scholen positief beoordeeld. De jury was zeer te spreken over het aanvullen van de weektaken met de doelenkaarten, de inzet van de zogenaamde wisselklassen en het brede aanbod (waaronder de pauzesport) dat wij voor de kinderen realiseren. De jury was daarnaast onder de indruk van de fijne sfeer en het leren dat in iedere vezel van de school aanwezig is. Dit staat omschreven in het juryrapport dat vanaf 1 juli te vinden is op onze website.

Het nieuwe predicaat is geldig tot en met 1 juli 2025. Komende dagen willen wij het succes van het opnieuw behalen van het predicaat met leerlingen en ouders vieren. Hoe wij dat vorm gaan geven, is met alle ouders gecommuniceerd!

Groetjes,

Een MEGA TROTS team van Excellente Daltonbasisschool De Borgwal