Koninklijk bezoek op De Borgwal, start project ‘De knop om’!


Koninklijk bezoek op De Borgwal, start project ’De knop om’!

Wat waren wij trots, koninklijk bezoek op De Borgwal! Prinses Laurentien bij ons op school aanwezig tijdens de kick-off van het project De Knop om! Alle leerlingen, ook de groepen 1 t/m 4 die normaal gesproken vrij zijn om vrijdagmiddag, waren van de partij.
Samen met ook een aantal leerlingen van basisschool De Doornick, IKC De Tichelaar en IKC Het Sterrenbos, wethouder onderwijs Helga Witjes en natuurlijk Prinses Laurentien gaven wij het startsein voor de campagne ‘De Knop Om’. Aan dit energiebesparingsproject van burgerinitiatief ‘Lingewaard Energie’ nemen alle basisscholen in Lingewaard deel. Een onderdeel is het programma van Waterspaarders voor de groepen 6, 7 en 8.

Kinderen uit verschillende groepen vertelden over hun ervaringen van het bezoek aan de Nationale Waterspaarders dag eerder (13 okt. Jl.) en over het belang van energie- en waterbesparing. Ook mochten er vragen worden gesteld aan Prinses Laurentien. Vragen die onder andere werden gesteld:
“Heeft u het weleens met de koning en koningin over warmwater besparen wanneer u op zondag bij hen een kopje koffie drinkt?” en “Waarom heeft U De Borgwal uitgekozen om over dit project te komen praten?”

Ook hebben we de Prinses verwelkomd met het Borgwallied en sloten we deze kick-off knallend af met het zingen van het Douchelied (geschreven door Jamai).

De middag kreeg een officieel tintje door met z’n allen Prinses Laurentien een belofte cheque te overhandigen. Hiermee doen wij de belofte onze bijdrage te leveren aan dit project en echte Waterspaarders te worden. Tevens was dit officiële moment een startsein voor alle basisscholen in Lingewaard om met dit project te starten!

Al met al een middag om nooit te vergeten!!
Meer foto’s en filmpjes van deze middag, zie onze FaceBook pagina

Lwaard0284 Lwaard0323