Visie


Ons visieverhaal, het verhaal achter de overtuiging:

Verwacht meer van ons

Elke school doet het anders. De ene legt het accent op kennis, de ander op onderzoek. Maar op De Borgwal zijn we duidelijk: alles mag van een onsje meer zijn! Verwachting +1 noemen we dat. We zijn al jaren een excellente school. Daar zijn we trots op, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk wat dit onze leerlingen oplevert. In ieder geval een gaspedaal dat ze zelf mogen intrappen.

Veilig uit de ban springen

Op De Borgwal is iedereen anders. Dat is natuurlijk overal zo. Maar hier op school mag je ook écht jezelf zijn. We halen de sterke punten in elkaar naar boven. Doordat ieder uniek kind zich zo gewaardeerd voelt, ontstaat veiligheid. En dat is de basis. Want kinderen die zich comfortabel voelen, durven zich te uiten. Nieuwe dingen ontdekken en uit de comfortzone gaan. Gemotiveerd om doelen na te jagen.

Messcherp

Onze raderen draaien en de kinderen geven gas. Wij doen er alles aan om elke dag scherper te zijn. Waar liggen kansen? Wat is nieuw? Waar spelen we op in? Onze leerkrachten staan altijd aan! We kijken continu naar de toekomst van morgen. Wat moeten onze kinderen kunnen? Dat verandert telkens en daar gaan we in mee. Dat houdt ons jong!

Nieuwste van het nieuwste

Kinderen van nu kunnen overal informatie vinden. Wij willen ieder kind zelf laten nadenken over de invalshoeken van thema’s. Niet voorkauwen, maar zelf aanvliegen. Onderzoekend leren heet dat. En dat pakken we direct goed aan. Samen met het Wetenschapsknoopunt Radboud Universiteit gaan we kinderen klaar maken voor het leren van de toekomst.

Vaardigheden voor het leven

Hoe ouder je wordt, hoe meer er wordt verwacht. Maar sociale vaardigheden kun je niet vroeg genoeg leren. Op De Borgwal bespreken we ze vanaf dag één. Want als leerlingen van ons wat extra’s mogen verwachten, doen wij dat ook van hen. We streven naar zelfsturende leerlingen. Kinderen die doelen kunnen stellen en de discipline en drive hebben om die te halen. Die houding ondersteunen wij op alle mogelijke manieren.