Voor geïnteresseerde ouders


Veel gestelde vragen over de basisschool

Is er een wachtlijst?
Nee , er is geen wachtlijst.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?
U kunt het aanmeldingsformulier downloaden via het kopje ‘Documenten’ –> ‘Formulieren’ –> ‘Aanmeldingsformulier’ en deze invullen. U kunt het formulier vervolgens via mail of post aan ons toesturen of even afgeven op school.

Wanneer moet het aanmeldingsformulier ingeleverd zijn?
Voor ons is het prettig als we op tijd weten hoeveel nieuwe kinderen instromen. Daarom vragen wij u uw kind aan te melden vóór het schooljaar waarin uw kind vier jaar wordt, het liefst voor de meivakantie. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van aanmelding.

Hoe ziet de intake procedure eruit?
Wanneer uw kind ongeveer 3 jaar en 9 maanden is, wordt u uitgenodigd voor het intakegesprek. Om kennis te maken en om te horen welke verwachtingen u en uw kind hebben ten aanzien van De Borgwal. Er wordt gesproken over de ontwikkeling van uw kind en er wordt een inschatting gemaakt van de (extra) zorg die uw kind mogelijk nodig heeft bij de start op school. Wanneer er geen bijzonderheden zijn, kan er na dit gesprek worden overgegaan tot de inschrijving. U ontvangt hiervoor tijdens het gesprek het inschrijfformulier. U kunt het inschrijfformulier vervolgens via mail of post aan ons toesturen of even afgeven op school.

Wanneer horen wij wanneer het kind mag komen wennen?
Zodra het inschrijfformulier op school is ingeleverd, krijgt de nieuwe leerling post van De Borgwal. Hierbij zit onder andere een uitnodiging om wenmomenten af te spreken met de leerkracht. Deze wenmomenten worden samen met de leerkracht gepland.

    No events