Klassewerkplek

De Borgwal is voor de tweede keer op rij Klassewerkplek geworden. Een Klassewerkplek is een school waar het werkgeluk van leerkrachten bijzonder hoog is. Het motto van Klassewerkplek luidt: ‘waar leerkrachten blijven zitten, en leerlingen overgaan!’. 

Het werkgeluk wordt jaarlijks gemeten met een landelijk onderzoek. Uit dit onderzoek volgt op welke aspecten van werkgeluk een school al hoog scoort en waar nog winst te behalen valt. Zo kunnen scholen op basis van het onderzoek aan de slag met het werken aan nog meer werkgeluk. De scholen die uit dit onderzoek naar voren komen met de hoogste score op werkgeluk, mogen zichzelf een jaar lang Klassewerkplek noemen. Ook De Borgwal is dus sinds 2023 een Klassewerkplek. 

Bij ons op De Borgwal gaan gezelligheid en professionaliteit hand in hand. Samen hard werken aan onderwijskwaliteit, vanuit een vertrouwde basis waarin ruimte en oog is voor elkaar. 

De organisatie Klassewerkplek heeft daarnaast als doelstelling om het mooie in het onderwijs te laten zien en uit te dragen. Door goede voorbeelden te delen, hopen we andere scholen en potentiële leerkrachten te kunnen inspireren! Wij vinden het als Borgwal belangrijk om hier een steentje aan bij te dragen. Het onderwijs is het mooiste vak dat er is, en dat willen en mogen we graag met zo veel mogelijk mensen delen.

Meer weten over Klassewerk? Kijk dan op www.klassewerkplek.nl.

Maandag 8 april 2024 was Mariëlle Paul, de Minister van Onderwijs, te gast bij ons op De Borgwal. Zij ging in gesprek met verschillende schoolleiders van Klassewerkplekken in Nederland. Wat kunnen we van deze Klassewerkplekken leren om het onderwijs in Nederland nog verder te verbeteren en het werkgeluk onder leerkrachten te vergroten? Het was een bijzonder en waardevol bezoek! Naar aanleiding van dit bezoek is een artikel verschenen in Het Financieele Dagblad van 10-04-2024. Het artikel is via deze link te lezen.

 

Bezoekadres

Het Hoog 20
6681 DE
Bemmel

Postadres

Postbus 39
6680 AA
Bemmel

Contact

[email protected]
T 0481-450184