Missie en visie

Hieronder leest u onze missie en visie, van waaruit wij dagelijks de keuzes in ons onderwijs maken.

Missie

De missie van De Borgwal luidt als volgt:

Leef met je eigen talent, want iedereen is mooi als je bent wie je bent!

Visie

Verwacht meer van ons
Elke school doet het anders. Maar op De Borgwal zijn we duidelijk: alles mag van ons een onsje meer zijn! Verwachting +1 noemen we dat. Wij zijn al jaren een excellente school. Daar zijn wij trots op, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk wat dit onze leerlingen oplevert. In ieder geval een gaspedaal dat ze zelf mogen intrappen.

Veilig uit de band springen
Op De Borgwal is iedereen anders. Dat is natuurlijk overal zo, maar hier op school mag je ook écht jezelf zijn. We halen de sterke punten in elkaar naar boven. We zijn altijd eerlijk en realistisch, maar leggen de nadruk op dat wat goed gaat en daar waar wij trots op zijn. Als een kind zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt, ontstaat veiligheid. Dat is de basis. Kinderen die zich comfortabel voelen, durven zich te uiten, nieuwe dingen te ontdekken en uit de comfortzone te gaan. Zij zijn dan gemotiveerd om doelen na te jagen.

Messcherp
Wij slijpen de raderen en de kinderen geven gas. Wij doen er alles aan om elke dag scherper te zijn. Waar liggen kansen? Wat is nieuw? Waar spelen we op in? Onze leerkrachten staan altijd aan! We kijken continu naar de toekomst van morgen. Wat moeten onze kinderen kunnen? Dat verandert telkens en daar gaan we in mee. Dat houdt ons jong!

Basisvaardigheden voor het leven
Sociale vaardigheden kun je niet vroeg genoeg leren. Op De Borgwal bespreken en oefenen we ze vanaf dag één. Als leerlingen van ons wat extra’s mogen verwachten, dan doen wij dat ook van hen. We streven naar leerlingen die zelfstandig kunnen leren, maar ook samen met medeleerlingen tot leren komen. Wij leren de leerlingen verantwoordelijkheid te dragen voor eigen handelen. Wij leren de kinderen doelgericht te werken, zodat ze weten wat ze leren en waarom ze dat leren. Dit vergroot de drive en discipline om doelen te behalen. Deze houding past binnen het Daltononderwijs en ondersteunen wij op alle mogelijke manieren.

Bezoekadres

Het Hoog 20
6681 DE
Bemmel

Postadres

Postbus 39
6680 AA
Bemmel

Contact

[email protected]
T 0481-450184