Welkom op De Borgwal!

Leuk dat u onze website bezoekt!

De Borgwal is een Daltonbasisschool in Bemmel, gelegen tussen Arnhem en Nijmegen.

Onze school telt zo'n 220 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. Onze groepen zijn ingedeeld volgens het leerstof-jaarklassensysteem. In principe zitten leerlingen met dezelfde leeftijd bij elkaar in de klas. “Leef met je eigen talent, want iedereen is mooi, als je bent wie je bent!” Dit is het motto dat wij iedere dag met ons team, alle kinderen en ouders uit willen dragen. Niet alleen, maar samen zijn we de beste versie van onszelf. 

Bij Daltonbasisschool De Borgwal stemmen wij het leren af op de behoeftes en kwaliteiten van ieder kind. Hierbij werken we vanuit de Daltonkernwaarden zelfstandigheid, samenwerken, verantwoordelijkheid, reflectie, effectiviteit & doelmatigheid en borging. We hebben vertrouwen in ieder kind en willen dit door onze aanpak ook uitstralen. Samen met onze mascotte Borgie maken we van leren een feestje!

Wij zijn bijzonder trots op het feit dat wij voor de vijfde keer het predicaat Excellente School hebben ontvangen! Ruim 7000 basisscholen in Nederland en maar 50 Excellent. Hier zijn wij er één van, een groot compliment dan ook voor de leerlingen, ouders en collega’s van De Borgwal!

Een stukje uit het verslag van de jury Excellente scholen, dat onze school typeert:
‘Het imago van De Borgwal is zeer positief. Alle voorwaarden voor een voortgaande gunstige schoolontwikkeling zijn aanwezig: de kwaliteit van het onderwijs, het schoolklimaat en de innovatieve instelling van het team. De jury is ook zeer te spreken over het aanvullen van de weektaken met de doelenkaarten, de inzet van de zogenaamde wisselklassen en het brede aanbod (waaronder pauzesport) dat De Borgwal voor de leerlingen realiseert.’

Op onze website hebben wij veel belangrijke informatie over onze school verzameld. Maar het beste beeld van De Borgwal krijgt u natuurlijk door zelf eens een kijkje te komen nemen op onze school. Heel graag laten wij u tijdens een rondleiding ons Daltononderwijs zien! U kunt  telefonisch een afspraak maken (0481-450184) of een mail sturen naar [email protected]

 

Bezoekadres

Het Hoog 20
6681 DE
Bemmel

Postadres

Postbus 39
6680 AA
Bemmel

Contact

[email protected]
T 0481-450184